Bygg utan fokus är när jag och min man

äntligen fick bygga vårat hus i skärgården. Det började med att vi hyrde ett sommarhus på Ljusterö som ligger i Stockholms norra skärgård. Vi ville mer och mer ha ett eget hus eftersom vi båda älskar att snickra och bygga. Och vi är ett superbra team tillsammans i dessa sammanhang. Vi kom så småningom över två stycken bostadsrätter i innerstan som var dödsbon, och vi köpte båda. Vi renoverade dag och natt och kämpade på.

Färdiga med renoveringarna

När vi äntligen hade renoverat färdigt våra två lägenheter. Och då ska ni veta att jag menar helrenovering med nytt kök och bad m.m. Nu var det dax att fota och sätta ut annonserna till försäljning och vi var så spända. Om vi skulle få tillbaka det vi hade lagt ut på renoveringarna.

LägenhetFörsäljning av lägenheterna

När visningsdagarna kom så satt vi utanför i bilen…spända, och räknade hur många som gick in i porten. Vi gick med 650.000 kronor plus när affärerna var klara och vi var saliga av lycka. Och började genast att leta lediga tomter för att kunna bygga vårat nya sommarhus på.

Vår tomt hittades i norra skärgården ”Blidö ön i solen”

En tomt på höjden utan grannar och 300 meter ner till vattnet och kyrkan på gångavstånd. Efter avverkning och utplaning av tomten så var det dags för leverans av våra färdigmonterade väggar. Taket anlitade vi en snickare Thomas med sin far som också hjälpte till med innergolven. Det var snickare, elkillar, rörmokare och jag och min älskling som slet. Vi målade, tapetserade och spacklade för att senare kunna montera kök osv.

Hus på höjdInflyttning till drömhuset 2011

Vi hade ju såklart sovit i huset några varma sommarkvällar även när huset inte hade färdigt tak. Utan dörrar och endast ett halvt innergolv att ligga på. Men vi tyckte det var så spännande och längtan var enorm att få flytta in. Vi är idag lyckliga sommarhusägare och har allt det vi kunde önskat oss i vårat fina hus. Tack vare vår färdighet med de två lägenheterna vi renoverat och sålt.